bluebrowncustomgreenorangepinkredturquoiseyellow
 • Layout Style
 • Texture for Boxed, Framed, Rounded Layout Background

 • Font
  • Body:

  • Menu:

  • Title:

  * Fonts are used to example. You able to use 600+ google web fonts in the backend.

+36 20 9682 629 kertesz.norbert@alacartemusic.hu

Blog (80)

Esküvői zenekar pest megye

A legutóbbi esküvőnk mint írtuk, ismét jól sikerült hála a nagyszerű násznépnek, a remek ceremóniamesternek, és természetesen a nagyon jó fej ifjú párnak. Az esküvői zenekar pest megyébe vette az irányt ezen a héten, mégpedig egy pénteki esküvőre, ami egyre gyakoribb a házasulandók körében. A népszerűsége talán abban is rejlik, hogy a Covid miatt összekuszált esküvőszezon dátumai efelé terelték az ifjú párokat, illetve nem igazán maradtak szabad helyek az esküvői helyszíneken. Az is számottevő tényező lehet még, hogy sok esküvői zenekar, helyszín, fotós, egyéb szolgáltató kedvezményesebben vállalja el a hétköznapra eső esküvőket, lakodalmakat. Persze ennek a hátulütőit is meg kell alaposan vizsgálni, hiszen ha pl pénteki esküvőről van szó, és másnapra is esküvőre kell mennie egy szolgáltatónak : nem sok ideje marad kipihennie magát, és a szombati esküvőn is maximálisan teljesíteni. Egy csak szombati esküvő után is kb szerdára jönnek helyre pl a zenészek, akik hajnalig húzzák, majd minimum 1-2 órás hazaút után érnek haza, így már sokszor napsütésben térnek nyugovóra. Persze, jó a dupla gázsi, de ennek nagy ára van : a második napon már sokkal koncentráltabbnak kell lenni, hiszen óhatatlanul kevesebb alvásóra van mögöttünk, és így is maximálisan és maximálisat kell teljesítenie az esküvői partyzenekarnak, nem láthatja kárát a második napi lakodalom, lagzi az előző napnak.

Miért is kedveljük esküvői és partyzenekarként a pest megyei lakodalmakat, lagzikat? Mert nem kell annyit utaznunk, mint pl egy Szegedi, Győri, vagy Békéscsabai esküvőre. Ez főleg a hazaútkor számít inkább, hiszen nem mindegy hogy hajnali 4-5 kor, vagy reggel 8-9 órakor kerülünk ágyba. Minden zenekari tag családtag is, és vasárnap minnél többet szeretnénk együtt tölteni velük.

Tehát ott tartottunk, hogy Pest megyébe, Budapestre tartott a zenekar, ismét feltöltekezve és nagy reményekkel. Az ifjú pár nagyon várt már minket, mi is vártuk a remek vacsora után, hogy táncra perdíthessük a násznépet és a barátokat. A vőféllyel és az esküvői fotóssal eddig még nem dolgoztunk együtt, de szerencsére velük is megtaláltuk hamar a legjobb közös nevezőt, így még összehangoltabban indulhattunk neki az esti bulinak. Köszönjük a meghívást, köszönjük a remek rezgéseket a táncparketten. Sok boldogságot az ifjú párnak !

 

Youtube videó link :

https://www.youtube.com/watch?v=XUozUvsGnuA

Esküvői zenekar pest megye

Miskolc után az esküvői zenekar pest megye felé vette az irányt, a leendő menyasszony és vőlegény igencsak szeretetteljes meghívására. Mint azt már korábban írtuk, minden leendő párral egymás kezébe csapás előtt alaposan átvesszük mik az ő igényeik és mi az, ami a mi portfóliónk : csak olyan esküvőket és rendezvényeket vállalunk el, amelyeken mi is komfortosan érezzük magunkat, tehát egyezik az esküvő, a pár, a megrendelő érték és minőségszemlélete az esküvői és party zenekaréval, emberi hangvételben és rezgésben is együtt lehetünk a megfelelő módon.

Itt is ez történt, és nagy örömünkre teljesen egyezett minden fentebb említett részlet, így örömmel vállaltuk el ezt a remeknek ígérkező esküvőt. A miskolci esküvő után volt egy hét pihenő, ami ilyenkor nagyon jól jön, fel tud töltődni a zenekar a hajnali, vagy akár reggeli hazaérkezés után, mely után kell egy pár nap és éjszaka, mire helyrerázódik a zenekar, persze a következő hétvégén ismét indul minden újra. De ahogyan a mondás tartja, aki cipész, ne panaszkodjon ha cipőkkel kell foglalkoznia.

Már az esküvői helyszín látványa is kecsegtetően hatott az esküvői zenekarra, gyönyörű parkkal és teremmel várt minket a lakodalom helyszíne. Az esküvői dekoráció elegáns, visszafogott, mégis szemet gyönyörködtető volt. Egy ilyen helyszínen mindig dob a zenekar vizuál és fénytechnikája is, nekünk is öröm a kész technikán végigtekinteni a dekorációval együtt. Ennél még nagyobb öröm, amikor a násznép és az ifjú pár vonul be a terembe, és látjuk a szemeikben a csodát, az arcukon a mosoly, mennyire tetszik nekik a látvány. Sokat adunk erre, hiszen egy jó környezetben könnyebb ellazulni és még könnyedebben, lazábban érezniük magukat a rokonoknak, násznépnek.

Sokan ilyenkor már fotókat készítenek a teremről és a zenekari vizuáltechnikáról is, és sokszor már ilyenkor megköszöni a menyasszony és a vőlegény a csodálatos milliőt, amit mi is a terembe varázsolunk.

A táncra, jókedvre sem volt panasz sem a vendégek, sem részünkről. A vőféllyel és az esküvői fotóssal is nagyon jól együtt tudtunk dolgozni, ami mindig sok-sok százalékkal növeli az esküvő sikerét – hangulatát.

 

 

2020 Esküvői zenekar memoár XIV.

 

A budapesti esküvő sikere jót tett a partyzenekar lelkének ( mint minden sikeres rendezvény), így a hetünk hálában és jókedvben telt, bizakodva tekintve immáron készülve az újabb megmérettetésre : egy céges rendezvényre. Miskolcra vetettünk vigyázó szemeinket, ismét egy céges party a cél a party zenekarunk számára. A szokásos egyeztetések jó jeleket mutattak : színvonalas műsor előzi majd meg a zenekarunk fellépését, és a rendezvény szervezői arról tájékoztattak, hogy a táncparkett igencsak tele szokott lenni, tehát jó a társaság, nem ülő közönségre kell készülnünk. Sztárfellépőt is tervezett az esemény szervezője, amely mindig emeli az est hangulatát, oldja a közönséget, és megkönnyíti a partyzenekarunk dolgát is : nem „hideg” közönséggel kell kezdenünk a bulit, hanem már oldottabb hangulatban kell őket a táncparkettre invitálni.

A zenei repertoárral való felkészülés ismét a következő volt : az esküvői zenekar és a céges party repertoárunkat egyesítettük : hogy a hangulat a lehető legjobb legyen. A lassú dalokat nem igazán vesszük elő az ilyen bulikon, hiszen csak nagyon kevés és ideális esetben egyezik a rendezvényeken a nők és a férfiak aránya : így a lassúzás alig, vagy egyáltalán nem jellemző, inkább a félgyors és gyors dalokra koncentrálunk, a buli hangulat érdekében.

A táncparkettre csalogatásban még nagyon sok hangsúlyt fektet partyzenekarunk arra, hogy amikor már a bulira, táncra kerül a sor, a zenekar körül és a táncparketten inkább hangulatvilágításos félhomály legyen, minthogy felkapcsolat villanyok, hiszen a vendégek sokkal bátrabban kezdenek el táncolni elegáns és partyhangulatos félhomályban. Általában a legtöbb ember, vendég szégyenlősebb az est, rendezvény elején, így erre nagyon figyelni kell, hogy a sokszor nem profi tánctudásukat a táncparkettre merjék vinni akár egyedül, akár a partnerükkel. Persze ez az est közepén, vége felé már egyre kevesebb problémát okoz számukra ( hiszen jó esetben egyre többen is táncolnak és el tudnak vegyülni) és egyre oldottabbak és lazábbak lesznek party zenekarunk nagy örömére, ilyenkor már nekünk is könnyebb a dolgunk : a 20 éves rutinunknak köszönhetően egyre inkább tudjuk vezetni az estét, és a rendezvény hangulatát.

Szerencsére itt is nagyon sikeresen alakult minden, az esküvői zenekar és partyzenekar repertoárunk nem mondott csődöt sőt, egyenesen tarolt. Fiatalok és idősek, nők és férfiak telítették meg a táncteret, és velünk együtt énekeltek, a kezek a magasban voltak, és millió boldog pillanatot tudtunk varázsolni.

Köszönjük a meghívást, reméljük, minnél hamarabb újra találkozhatunk, együtt rezeghetünk !

 

 

2020 Esküvői zenekar memoár XIII.

 

Még mindig emlékszünk a tihanyi esküvőre, hiszen csak egy hete volt. : ) Kiváló szervezés, jó fej ifjú pár, és remek násznép. Reménykedtünk, hogy a mostani helyszínen is ugyanebben lehet részünk : csupaszív menyasszony és vőlegény, táncoslábú rokonok és barátok, remek esküvői helyszín, és a vőfély által flottul összerakott program/menetrend. Budapesti esküvőre irányítottuk a partyzenekar buszát, és a fent említett reményekkel indult a zenekar útnak. Ilyenkor, egy budapesti esküvő vagy rendezvényhelyszín esetén könnyebb az esküvői partyzenekrunknak, hiszen közel sem kell annyit utaznunk, mint pl egy Gyulai lakodalomba, Zalaegerszegi céges rendezvényre, vagy pl egy Győr környéki falunapra.

Természetesen a reménykedésen túl mindig egyeztetünk minden esküvő elvállalása előtt a leendő ifjú párral, hiszen a mi esküvői partyzenekarunknak is megvannak az erősségei, amiket szeretünk ha passzolnak az esküvővel, egyéb rendezvénnyel. Tudtuk, hogy a zenekarra ismét remek lagzi vár, rajtunk nem fog múlni. Robi vőlély barátunk is készült már erre az esküvőre, hiszen régen dolgoztunk már együtt. Nagy örömmel köszöntöttük egymást az esküvői helyszínen : jó érzés olyanokkal  „dolgozni” egy lakodalomban, esküvőn, akivel már korábban remek, és gördülékeny volt az együttműködés.

Itt is, mint minden esküvőn vendégül látott minket a leendő menyasszony és vőlegény, és igazán kitettek magukért : a vacsora itt még különlegesebb volt az átlagnál, hálásak vagyunk mindig, ha egy esküvői menü nem az unásig ismert ételekből áll, hanem tartogat valamilyen különlegességeket is.

Az ifjú ara, mivel rendkívül nagy szerelmese a szaxofon hangszernek, igazán sokat tartózkodott a tánctéren és a szaxofonos közelében, nagy örömére és örömünkre. Igyekeztünk minnél több szaxofon szólót tartalmazó dalt játszani, hogy a kedvében járjunk. Természetesen a rockosabb dalok itt is nagy sikert arattak hajnalban – amikor már oldottabb a hangulat – így a gitárosunknak is akadtak bőven térden csúszó, és a kezükkel villát mutató rajongói, nem beszélve az énekesnők előtt állandó számú rajongókról.

Ismét jó érzéssel fejeztük be ezt az esküvői bulit is : minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy az ifjú pár nagy napját még nagyobbá, szebbé tehessük.