bluebrowncustomgreenorangepinkredturquoiseyellow
 • Layout Style
 • Texture for Boxed, Framed, Rounded Layout Background

 • Font
  • Body:

  • Menu:

  • Title:

  * Fonts are used to example. You able to use 600+ google web fonts in the backend.

+36 20 9682 629 kertesz.norbert@alacartemusic.hu

Blog (63)

Az esküvői zenekar újra akcióba léphet !

2020.06.01- től a kormány engedélyezte a 200 főnél kisebb esküvőket, ezért a csapatunk elkezdte a felkészülést mind technikailag, mindpedig zeneileg az előttünk álló lagzikra, esküvőkre azon menyasszonyok és a vőlegények nagy örömére, akik idén tartják az esküvőjüket. Természetesen nemcsak ők, hanem mi is nagyon örülünk, hiszen elég volt már a bezártságból, a búskomorságból és feszültségből, legyen tánc ! : ) A technikusaink már előkészítették a terepet a próbateremben, minden hangszer várja a gazdáját, a vizuáltechnika és hangtechnika tesztelése nagy százalékban kész, már csak a zenekar tagjai kellenek ahhoz, hogy újra megszólaljanak a dalok, és emeljük a rezgéseket magunkban, és majdan az esküvőkön résztvevő ifjú párnál, násznépnél. Biztosak vagyunk abban, hogy az esküvőn résztvevők – mintha csak egy hosszű száműzetés után lennének – sokkal nyitottabban, felszabadultabban fogják élvezni a lakodalmat, az együttlét lehetőségét, hiszen sokakban átértékelődtek most dolgok. Ami március előtt természetes volt, ma már nem az, sokkal nagyobb értéket kell hogy képviseljenek „apróbb” dolgok is az ember, emberek életében.

Számunkra ez biztosan így van, hiszen zenészként lételemünk az energiák áramoltatása, és ehhez nagyon szükséges a vevőközek, azaz a közönség, mely jelen esetben az ifjú pár és meghívottaik, a násznép. Természetesen új dalokkal is készülünk, hiszen számunkra mindig fontos a megújulás, az hogy mi is élvezzük azt amit csinálunk. Tökéletesítünk dalokon, a hangszeres és technikai hangzáson, és egyben a vizuáltechnikán is, mert szeretünk ezekkel foglalkozni. Ma már kevés, ha jól szól egy dal, jól van előadva, kell hozzá extraként a megfelelő vizuális közeg, amely a fűszer a milliő megteremtéséhez. Nagyon készülünk, hiszen 2,5 hónapja nem játszhattunk nyilvánosan, és már nagyon hiányzik nekünk a közös zenélés, és hogy adhassunk – kaphassunk.

Reméljük, hogy hamarosan nem csupán az esküvők tarthatóak meg, hanem az egyéb céges partyk, rendezvények, fesztiválok és falunapok is, mert szüksége van az embereknek már a szórakozásra, az önfeledtségre, a szabadság érzésére és ezt mi nemcsak esküvői zenekarként, hanem partyzenekarként is meg tudjuk adni számukra a különböző rendezvényeken.

Készülünk, bízunk a legjobbakban, rajtunk nem fog múlni

 

Esküvői zenekar Facebook live tapasztalatok – élmények

Mint azt a korábbi blogban megírtuk, az A’la Carte Showband esküvői zenekar vezetője, Kertész Norbert elindította a Facebook live-ot élőzenével. Norbi beszámolója :

-        Nagy izgalommal kezdtem el az élőzést, hiszen ez merőben más, mintha esküvőn, vagy céges partyn játszanék – játszana a csapat, hiszen – mint azt tapasztalom – olyan emberek otthonába is eljut a közvetítés, akik nem feltétlenül a mi rajongóink. 5-6-7 ezres nézettséget jelent egy-egy adás, és ez a nézettség egyre csak fokozódni fog. Több korábbi ifjú párunk, menyasszonyunk és vőlegényünk is szokta nézni az élőzenés live-okat, és szerencsére csak nagyon jó visszajelzéseket kapok. Nehéz egy kamerába 1 – 1,5 órás műsort feelingel lenyomni, hiszen visszajelzéseket csak kommentekből kapok, nem úgy mint egy esküvőn vagy egyéb rendezvényen, ahol hús-vér emberek vannak és táncolnak – buliznak, tapsolnak , énekelnek. Itt nem. Gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mintha valaki teljesen egyedül ülne egy tv stúdióban és közönség nélkül nyom le egy másfél órás szórakoztató műsort úgy, hogy nem látja a tv nézők reakcióit, nem hallja a tetszésnyilvánításukat. Itt annyi a könnyebbség, hogy látom a lájkokat, a kommenteket. Nehéz, mivel élőben éneklek esküvői, és egyéb bulis dalokat, és sokkal jobban hallhatóak a hibák, hiszen amíg egy esküvői partyn vagy falunapon, egyéb rendezvényen nagy hangerő, tömegzaj, taps és egyéb hanghatások is vannak, itt semmi nincs a néző nappalijában, csak rám figyel és gyakorlatilag olyan, mintha lemezt hallgatna, csak itt nincs javítási, újravételi lehetőség, hiszen minden élőben történik. Mivel eddig este 19:00-től indultak az adások, addig már a nézők otthon vannak, csendesebb a környezet, és sokszor fejhallgatón hallgatnak, ahol mégjobban steril a környezet, és hallhatóak az esetleges nem odavaló hamis hangok. Szerencsére saját magamat visszanézve nem túl sokszor és nem túlságosan vagyok hamis az énekben például, de ugye az élőzene varázsa : ) . Igyekszem a dalokat úgy válogatni, hogy minden korosztály számára szórakoztató legyen a műsor, hiszen rengeteg ember belehallgat a liveba. A műsor lényege a szórakoztatás, ezért is könnyed a hangvétel amit megütök a dumával, hiszen most az emberek rezgésszintjét kell megemelni a koronavírus okozta helyzet és félelem miatt.

Nagyon öröm, hogy 100%-ban pozitív visszajelzést és hálát kapok, amiért csinálom.

Valószínű hogy a karanténhelyzet feloldása után is maradok, hiszen egy nagyon jó kis csapat alakult már ki, és ők szinte követelik már az adásokat.

Az esküvői párjainknak, céges rendezvényeseinknek, falunapos szervezőknek kitartást kívánunk a csapat nevében, és bízunk benne, hogy hamarosan találkozhatunk !

Esküvői partyzenekar live videók

Mint mindenkinél nálunk, az esküvői zenekarnál is új helyzet állt elő, lelassult a világ. Az emberek többsége otthon, négy fal között, a napjuk döntő többségében a facebook és a tv előtt töltik az idejük nagy részét. Természetesen azok, akik eddig is felelősen gondolkodtak és éltek olvasnak, képzik magukat, sportolnak, stb. Természetesen a megváltozott élethelyzet és az aggódás, bezártság, félelem stresszt termel, mint azt tapasztaljuk sokaknál, hiszen egész nap ömlenek ránk mindenhonnan a negatív hírek jobban, mint a vírusos időszak előtt. Nem egyszerű és nem is tanácsos természetesen egész nap ebben a frursztrált állapotban lenni, ezért ez ellen tenni, védekezni érdemes. Mi a stresszcsökkentést magunkhoz hűen zenével tesszük, és hogy ne legyünk önzőek, ezt másokkal is megosztjuk : a közösségi portálokon készülünk élő zenés bejelentkezésekkel, hogy az eddigi esküvői párjaink, leendő menyasszonyaink és vőlegényeing, céges party és rendezvény megrendelőink is a rajongóink mellett lazulhassanak egy héten akár többször is jó dalokkal, remek zenékkel. Dj. Kertész Péter a kedvenc retro dj-nk heti 4 napon esténként már elkezdte ezt a tevékenységet, és hamarosan az esküvői partyzenekarunk is belevág ebbe a küldetésbe. Minden olyan dalt fogunk játszani amelyeket esküvőkön, bálokon, céges rendezvényeken is szoktunk, de emellett előhúzunk olyan régen hallott party zenekar dalokat is, melyeket már régen játszottunk lagzikon, bálokon vagy egyéb rendezvényeken. A szórakoztatás és a közös stresszoldás a lényege ezeknek az élő videó bejelentkezéseknek, hiszen virtuálisan esküvői – báli és party hangulatot tudunk
együtt teremteni a közösségi térben. A kommentelési lehetőséggel a menyasszonyok, vőlegények , ifjú párok az esküvői zenekar live adás alatt reagálhatnak a dalokra, kérhetnek is dalokat, és Dj.Kertész Péter live videóihoz hasonlóan szerencsére mennek a poénkodások, a lazulás és nosztalgiázás az esküvői és egyéb dalokra. Egy igencsak jó közösség alakul ki ilyenkor, akik egyre növekvő táborral egy pozitív csapatot alkotnak, ami mindenki számára pozitív ebben a nehéz és feszült időszakban. Milyen dalokkal készülünk az esküvőkön és egyéb  rendezvényeken szerzett tapasztalatainkkal ?

Esküvői partyzenekar dalok, amelyek az esküvőkön mindig beválnak:

 • Vidéki sanzon
 • Pálinka dal
 • Hafanana
 • Rivers of Babylon
 • 220 felett
 • Grease medley

 

Céges rendezvény dalok, melyeket partyzenekarként szinte mindig játszunk:

 • Uptown funk
 • Balada
 • Y.M.C.A
 • Sofia
 • Beatles

 

Céges partyn még varázsdalok lehetnek ( és esküvőkön is)

 • Isztambul
 • Csókkirály
 • Jó nekem
 • Valami van a levegőben

 

 

Esküvői zenekar felkészülés

Bár a koronavírus helyzet egyébként is csendesebb időszakot teremtett mindenki számára, de mi a zenekarral egyébként is ebben az időszakban szoktunk felkészülni az egész éves munkásságunkra : az esküvőkre, partykra és egyéb szabadtéri rendezvényekre. Reméljük, hogy minnél hamarabb hadba tudunk állni, hiszen már most jelentősen bővítettük az esküvői repertoárunkat is, mely dalokat természetesen úgy állítottunk össze, hogy a céges rendezvényeken, falunapokon is használni tudjuk őket. Sok leendő menyasszonnyal és vőlegénnyel tárgyaltunk már az év elején is és a napokban is, illetve figyeljük az aktuális slágereket, retro dalokat is, így azok kerülnek kiválasztásra, melyek a 20 éves tapasztalatunkkal is meg fogják állni a helyüket a táncparketten és nagyobb színpadokon is.

Az ifjú pároknak a nagy repertoárunkból tudunk tanácsokat adni nyitótáncra, a vacsora utáni bulira is, hiszen mi tudjuk mi az ami nagy valószínűséggel működni fog náluk is, és a násznépüknél.