bluebrowncustomgreenorangepinkredturquoiseyellow
  • Layout Style
  • Texture for Boxed, Framed, Rounded Layout Background

  • Font
    • Body:

    • Menu:

    • Title:

    * Fonts are used to example. You able to use 600+ google web fonts in the backend.

+36 20 9682 629 kertesz.norbert@alacartemusic.hu
 

Esküvői zenekar Facebook live tapasztalatok – élmények

Mint azt a korábbi blogban megírtuk, az A’la Carte Showband esküvői zenekar vezetője, Kertész Norbert elindította a Facebook live-ot élőzenével. Norbi beszámolója :

-        Nagy izgalommal kezdtem el az élőzést, hiszen ez merőben más, mintha esküvőn, vagy céges partyn játszanék – játszana a csapat, hiszen – mint azt tapasztalom – olyan emberek otthonába is eljut a közvetítés, akik nem feltétlenül a mi rajongóink. 5-6-7 ezres nézettséget jelent egy-egy adás, és ez a nézettség egyre csak fokozódni fog. Több korábbi ifjú párunk, menyasszonyunk és vőlegényünk is szokta nézni az élőzenés live-okat, és szerencsére csak nagyon jó visszajelzéseket kapok. Nehéz egy kamerába 1 – 1,5 órás műsort feelingel lenyomni, hiszen visszajelzéseket csak kommentekből kapok, nem úgy mint egy esküvőn vagy egyéb rendezvényen, ahol hús-vér emberek vannak és táncolnak – buliznak, tapsolnak , énekelnek. Itt nem. Gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mintha valaki teljesen egyedül ülne egy tv stúdióban és közönség nélkül nyom le egy másfél órás szórakoztató műsort úgy, hogy nem látja a tv nézők reakcióit, nem hallja a tetszésnyilvánításukat. Itt annyi a könnyebbség, hogy látom a lájkokat, a kommenteket. Nehéz, mivel élőben éneklek esküvői, és egyéb bulis dalokat, és sokkal jobban hallhatóak a hibák, hiszen amíg egy esküvői partyn vagy falunapon, egyéb rendezvényen nagy hangerő, tömegzaj, taps és egyéb hanghatások is vannak, itt semmi nincs a néző nappalijában, csak rám figyel és gyakorlatilag olyan, mintha lemezt hallgatna, csak itt nincs javítási, újravételi lehetőség, hiszen minden élőben történik. Mivel eddig este 19:00-től indultak az adások, addig már a nézők otthon vannak, csendesebb a környezet, és sokszor fejhallgatón hallgatnak, ahol mégjobban steril a környezet, és hallhatóak az esetleges nem odavaló hamis hangok. Szerencsére saját magamat visszanézve nem túl sokszor és nem túlságosan vagyok hamis az énekben például, de ugye az élőzene varázsa : ) . Igyekszem a dalokat úgy válogatni, hogy minden korosztály számára szórakoztató legyen a műsor, hiszen rengeteg ember belehallgat a liveba. A műsor lényege a szórakoztatás, ezért is könnyed a hangvétel amit megütök a dumával, hiszen most az emberek rezgésszintjét kell megemelni a koronavírus okozta helyzet és félelem miatt.

Nagyon öröm, hogy 100%-ban pozitív visszajelzést és hálát kapok, amiért csinálom.

Valószínű hogy a karanténhelyzet feloldása után is maradok, hiszen egy nagyon jó kis csapat alakult már ki, és ők szinte követelik már az adásokat.

Az esküvői párjainknak, céges rendezvényeseinknek, falunapos szervezőknek kitartást kívánunk a csapat nevében, és bízunk benne, hogy hamarosan találkozhatunk !