bluebrowncustomgreenorangepinkredturquoiseyellow
 • Layout Style
 • Texture for Boxed, Framed, Rounded Layout Background

 • Font
  • Body:

  • Menu:

  • Title:

  * Fonts are used to example. You able to use 600+ google web fonts in the backend.

+36 20 9682 629 kertesz.norbert@alacartemusic.hu
 

Népzenei feldolgozások

Népzenei feldolgozások : A szerelemgyermekek

Az A’la Carte Showband 2008-ban alakult Kertész Norbert zenekarvezető által, hogy korábbi tapasztalatait és a zene iránti rajongását, küldetéstudatát kiteljesíthesse olyan tagokkal, akik nyitottak a műfajok és stílusok közötti ízléses – kalandos utazásokban. Kertész Norbertet zenei érzéke miatt már az óvodában beválogatták a frissen nyitott Erkel Ferenc Általános és Alapfokú Művészeti Iskolába, ahol zenei tagozatosként, és a zeneiskolában hegedűn tanulva tovább mélyíthette zenei tanulmányait, és a zene iránti alázatot, szeretet. Később magántanárnál zongorázni tanult a saját autodidakta képzése mellett. Jelenleg is hivatásos előadóművészként tevékenykedik. Az A’la Carte Showband kezdetben Heves, Nógrád és Pest megyében lépett fel utcabálokon, kis fesztiválokon, falunapokon, kisebb városi rendezvényeken, majd az évek során az ország összes megyéjében kapott fellépési lehetőséget, a zenekari tagok nagy örömére.

A zenekar neve egyben a zenei nyitottságot és alázatot is jelenti karöltve az igényességgel : műfaj és stíluskötöttségek nélkül olyan zenét adni önmagunknak és a közönségnek, amely kulturális élvezetet ad minden korosztály számára autentikus népzenei feldolgozásokkal, modern és a mai színpad és vizuáltechnikát ízlésesen ötvözve. A tradicionális népzene már az általános iskolai énekórákon szinte észrevétlenül üde foltott adott és hagyott Norbert zenei ízlésében, így a népdalok szeretete és gondozása mindig is jelen volt a zenekar életében is. Kezdetben csak a próbák alkalmával örömzeneként volt jelen a csapatban 1-1 népdal, azonban mára jelentős részét képezik a zenei repertoárnak a tradicionális népdalok feldolgozásai. A zenekar nagy örömmel tesz eleget minden olyan felkérésnek, ahol ezek a dalok méltó módon szólalhatnak meg, és értő fülekre találnak, hiszen a korábban említett küldetéstudat a zenei tradíciók ápolását, népszerűsítését is jelenti az együttesben.

A fiatal és idős korosztály számára szívmelengető élmény a sokak számára már-már elfeledett népdalok, dallamok felcsendülése egy – egy fellépésen, előadáson, melyet minél szélesebb körben és egyre gyakrabban szeretne a zenekar megtenni. A kezdetben 4 fős zenekar fokozatosan bővült új tagokkal és ezáltal új zenei lehetőségekkel, melyek még nagyobb szabadságot kaphattunk a zenei alkotásban, előadásban. Reménykedve várjuk, hogy a mostani vírushelyzet – mely gyakorlatilag minden fellépésünket töröltette – ellenére meg tudjuk mutatni minnél több embernek átdolgozásainkat ezekről a nagyszerű népdalokról.

Takács Afrodité már gyermekkorától énekel, később szaxofonozik is. Zenei téren abszolút passzol a csapathoz : nyitottsága, alázata, képzettsége és sokoldalú hangja széles lehetőséget biztosít a zenekar számára. Jelenleg is képzi magát : a Magyar Hajnal énekstúdióban fejleszti tovább magát.

Kaszti Dóra az éneklésen kívül a zenekar vokálfelelőse. Hangszíne ideális a népdalok előadásánál a tradicionális stílushoz. Hosszú évek óta foglalkozik zenével, énekléssel, rutinosságával nagyban erősíti az együttest.

Solymosi Gyula kezdetben dobon, a későbbiekben és napjainkban is szaxofonon és furulyán játszik. Dorombon és tilinkón tanul jelenleg, hogy ezekkel a hangszerekkel is bővíthesse a zenekar hangszeres palettáját. A hangszerek mellett vokállal erősíti a zenekart. Kis nógrádi falujában a hagyományok megőrzése fontos számára – zenei téren is, aktívan részt vesz a falu közösségi zenei életében is.

Veres Bálint 13 éves kora óta a zenekar tagja, gitározni testvére révén tanult meg, illetve autodidakta módon. A népdalok szeretete a zenekarba kerülésének időpontjára datálódik, az addig számára ismeretlen – alig ismert dalok és dallamvilág hamar kedvenceivé váltak.

Szilvási István mindig is a dobok bűvöletében élt, fiatal korától autodidakta módon képezte magát, és számtalan zenekarban megfordult, ahol remek pontosságot, és rutint, alázatot szerzett, melyet nagy szerencsénkre az A’la Carte zenekarban kamatoztat. Nem engedjük énekelni : )

Újj Zsombor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, és népi hegedű-előadóművészként erősíti a zenekart az együttes és a közönség nagy örömére. Játékával, színpadi profizmusával, szaktudásával és szakmai alázatával teszi teljessé, és biztatja az autentikus népzenei vonalban a csapatot.

A népzenei projekt megrendelése, kontakt :

Kertész Norbert

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36209682629

Sokak kérésére már elérhető két dal a sok közül a youtube csatornánkon is :

A’la Carte Showband népzenei Rider és Light Plot :

( Kérjük a technikai egyeztetéseket időben megtenni a megfelelő zenekari előadás biztosítására )

Ala Carte zenekar npzenei rider

Alacarte Light PLot2 Alacarte Light PLot8